Power & Source of Big Ideas

Nano Pi Neo Core / Core 2 audio clicks

Moderators: chensy, FATechsupport

I have two nano Pi Neo Core boards and one Nano Pi Neo Core 2 Board. On all boards there is a glitch. When I play the audio file at the beginning and at the end, I hear a click. I think it's because of the DAC's on / off switch. Also, at the beginning of playback, the initial sound is lost for about one second.
I use for example: "aplay audio.wav"
Image
Image
How to make the DAC never turned off?
Here is what I did. Installed pulseaudio,
sudo apt-get install pulseaudio

then:
sudo nano /etc/pulse/default.pa

comment out near the bottom:

#load-module module-suspend-on-idle

then update at the bottom:

### Make some devices default
set-default-sink 2
set-default-source 2

then:
sudo nano /etc/pulse/system.pa
and comment out near the bottom

#load-module module-suspend-on-idle

finally
rm -Rf ~/.config/pulse

sudo reboot
If you don't want pulse, I found this: https://forum.armbian.com/topic/4230-po ... ne-kernel/

which lead me to doing this:
sudo chmod 777 /sys/devices/platform/soc/1c22c00.codec/cdc/pmdown_time
sudo echo -1 > /sys/devices/platform/soc/1c22c00.codec/cdc/pmdown_time

to make permanent:
sudo nano /etc/rc.local

paste in:

echo -1 > /sys/devices/platform/soc/1c22c00.codec/cdc/pmdown_time

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 102 on Mon Oct 08, 2018 12:42 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest