Power & Source of Big Ideas

RK3399 Android 8.1 LTE to WIFI Handover Failed

Moderators: chensy, FATechsupport

Hi All

During LTE module test I found an issue regarding LTE to WIFI Handover problem.
When both WIFI and LTE are connected, The handover from WIFI to LTE works fine.
However the problem occurred when disable LTE and turn on WIFI.
The WIFI signal become too weak to find available AP. The symptom is still reproducible even after reboot. and power on-off while the LTE module is connected.
Then the LTE module is disconnected, and retry turn on the WIFI.
Finally WIFI become normal showing strong signal strength.
The problem could be resolved by disconnecting LTE module physically from port.
I supposed the handover request could not happen if the LTE module is still connected after activating LTE networking.

Does anyone have an idea how to resolve this handover issue when disable LTE in setting menu. and the turn on WIFI again?
Without physically removal of LTE module from the port, The LTE-WIFI handover is not successful.

Thanks.
Best Regards,
JK
Handover delay is one of the imperative issues in remote and versatile system correspondences. Astounding endeavors were finished by analysts to plan a reasonable answer for limit the handover delay. The repetitive handover is happened when the handover procedure with another station is uncompleted while the handover choice happens. The expectation procedure could be useful in tackling this issue.
Kodi nox

Who is online

In total there are 4 users online :: 0 registered, 0 hidden and 4 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 5185 on Wed Jan 22, 2020 1:44 pm

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests