Power & Source of Big Ideas

Any updates on CVBS video output ?

Moderators: chensy, FATechsupport

Hello Guys.
I need the CVBS output for a project with 4.11 kernel. By default it dosen`t work. Is there any way to enable it in FriendlyCore or Armbian ? It seems that orange pi zero has activated this option.

thanks.
meisam wrote:
Hello Guys.
I need the CVBS output for a project with 4.11 kernel. By default it dosen`t work. Is there any way to enable it in FriendlyCore or Armbian ? It seems that orange pi zero has activated this option.

thanks.


You mean this: https://imgur.com/mFlD02q

I saw it on IRC, but I haven't tried by myself yet. It is definitely not present in 4.11.y
igorp wrote:
meisam wrote:
Hello Guys.
I need the CVBS output for a project with 4.11 kernel. By default it dosen`t work. Is there any way to enable it in FriendlyCore or Armbian ? It seems that orange pi zero has activated this option.

thanks.


You mean this: https://imgur.com/mFlD02q

I saw it on IRC, but I haven't tried by myself yet. It is definitely not present in 4.11.y


in the Armbian , (currently 4.14.y) i see some config for the output graphic in "setenv ..." .
is it possible to change it to the CVBS port ?
meisam wrote:
igorp wrote:
meisam wrote:
Hello Guys.
I need the CVBS output for a project with 4.11 kernel. By default it dosen`t work. Is there any way to enable it in FriendlyCore or Armbian ? It seems that orange pi zero has activated this option.

thanks.


You mean this: https://imgur.com/mFlD02q

I saw it on IRC, but I haven't tried by myself yet. It is definitely not present in 4.11.y


in the Armbian , (currently 4.14.y) i see some config for the output graphic in "setenv ..." .
is it possible to change it to the CVBS port ?


No, it is not on this level yet. You need to add certain patches to the source code and recompile. I don't have the option to test this function. When / if it reaches armbian, this will be accessible via armbian-config -> system -> hardware
Hello,
I'm really desperate to get CVBS working.
I've modified sun8i-h3.dts file following advice on https://github.com/stevenj/h3-tve/blob/ ... e-11.patch.

Any help with this would be really appreciated.

Kind regards
roderick wrote:
Hello,
I'm really desperate to get CVBS working.
I've modified sun8i-h3.dts file following advice on https://github.com/stevenj/h3-tve/blob/ ... e-11.patch.

Any help with this would be really appreciated.

Kind regards


As you can see there are changes also in the video driver code and if you didn't apply those is simply can't work. IMO you need them too and kernel recompilation is needed.

But since there are many changes to the video driver lately, this might not just work ... and it is also possible that developers will add CVBS in by default. In a few months.
Hello Igor,

thanks for your response.

I'll try with another device, maybe a Raspberry Pi.

Kind regards

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 59 on Thu Aug 30, 2018 2:59 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest