Power & Source of Big Ideas

NaniPI NEO plus 2 bootloop

Moderators: chensy, FATechsupport

Hi,

I started my nanopi from pendrive containing armbian, upgraded it (which unfortunately also upgraded u-boot apparently)
and after rebooting it loops over:

U-Boot SPL 2017.11-armbian (Jan 24 2018 - 11:07:32)
DRAM: 1024 MiB
Trying to boot from MMC2
NOTICE: BL3-1: Running on H5 (1718) in SRAM A2 (@0x44000)
NOTICE: Configuring SPC Controller
NOTICE: BL3-1: v1.0(debug):aa75c8d
NOTICE: BL3-1: Built : 11:07:27, Jan 24 2018
INFO: BL3-1: Initializing runtime services
INFO: BL3-1: Preparing for EL3 exit to normal world
INFO: BL3-1: Next image address: 0x4a000000, SPSR: 0x3c9
INFO: PSCI Affinity Map:
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x0, State ON
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x1, State OFF
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x2, State OFF
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x3, State OFF


Is there any way I can stop it and enter new/correct env to boot from emmc or anything else?
piotr wrote:
Hi,

I started my nanopi from pendrive containing armbian, upgraded it (which unfortunately also upgraded u-boot apparently)
and after rebooting it loops over:

U-Boot SPL 2017.11-armbian (Jan 24 2018 - 11:07:32)
DRAM: 1024 MiB
Trying to boot from MMC2
NOTICE: BL3-1: Running on H5 (1718) in SRAM A2 (@0x44000)
NOTICE: Configuring SPC Controller
NOTICE: BL3-1: v1.0(debug):aa75c8d
NOTICE: BL3-1: Built : 11:07:27, Jan 24 2018
INFO: BL3-1: Initializing runtime services
INFO: BL3-1: Preparing for EL3 exit to normal world
INFO: BL3-1: Next image address: 0x4a000000, SPSR: 0x3c9
INFO: PSCI Affinity Map:
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x0, State ON
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x1, State OFF
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x2, State OFF
INFO: AffInst: Level 0, MPID 0x3, State OFF


Is there any way I can stop it and enter new/correct env to boot from emmc or anything else?


The repository was fixed but that is too late for you. Now you need to boot with SD card and update manually :(

This is the file you need:
http://apt.armbian.com/pool/main/l/linu ... _arm64.deb

Those are instructions:
https://forum.armbian.com/topic/6299-pr ... ment=48195
thanks. Booting from SD card actually still worked so that was enough for me :)

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 47 on Wed Feb 21, 2018 7:00 am

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest