Power & Source of Big Ideas

(SOLVED) Clone emmc from on board to another.

Moderators: chensy, FATechsupport

I have setup a custom OS on one Neo Air. I would like to clone that board to create replicas for production. How can this be done?

Thanks! :)
danielwilson654 wrote:
I have setup a custom OS on one Neo Air. I would like to clone that board to create replicas for production. How can this be done?

Thanks! :)


Check this project: https://github.com/zador-blood-stained/fel-mass-storage
Thanks! Looks like a good start.

How do you get a NanoPi Neo Air into Fel mode?

I would search the forum but it don't seem to have a search feature and Google didn't show anything helpful.
danielwilson654 wrote:
Thanks! Looks like a good start.

How do you get a NanoPi Neo Air into Fel mode?

I would search the forum but it don't seem to have a search feature and Google didn't show anything helpful.


Here you need to search for such stuff: https://www.armbian.com/search_gcse/

https://linux-sunxi.org/FriendlyARM_NanoPi_NEO#FEL_mode
Got it going, thanks! You have ended many hours of frustration...
Hallo,

I still have trouble entering FEL-Mode.

Steps I did:
- created a sd-card with "fel-mass-storage-master/fel-sdboot.img"
-> put it in an untouched NanoPi Neo Air but the pre installed Ubuntu boots

- removed sd-card
- pressed 1 in UART-console while powering on
-> Output:

Code: Select all

script config pll_video to 297 Mhz
script config pll_periph0 to 600 Mhz
DRV_DISP_Init end
[disk_read_fs] no the partition
error: open tv_vdid.fex, maybe it is not exist
[disk_read_fs] no the partition
error: open disp_rsl.fex, maybe it is not exist
[disk_read_fs] no the partition
error: open disp_rsl.fex, maybe it is not exist
boot_disp.auto_hpd=1
auto hpd check has 100 times!
auto check no any connected, the output_type is 4
[      1.774]finally, output_type=0x4, output_mode=0x4, screen_id=0x0, disp_para=0x0
try to read logic blk 0 without env partition
*** Warning - bad CRC, using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
--------fastboot partitions--------
mbr not exist
base bootcmd=run setargs_mmc boot_normal
bootcmd set setargs_mmc
key 0
cant find rcvy value
cant find fstbt value
no misc partition is found
to be run cmd=run setargs_mmc boot_normal
the secure storage map is empty
no item name rootwait storage_type in the map
sunxi storage read fail
no item name selinux in the map
sunxi storage read fail
no item name fsck.repair in the map
sunxi storage read fail
check user data form private
the private part isn't exist
WORK_MODE_BOOT
adver not need show
sunxi_bmp_logo_display
[      1.868][mmc]: blkcnt should not be 0
[      1.881]screen_id =0, screen_width =0, screen_height =0
[      1.887]frame buffer address 46400036
[      1.891]Hit any key to stop autoboot:  0
sunxi#   


then i entered:
sunxi# efel

-> Output was:

Code: Select all

The size of uboot is 000e4000.
sum=2d2c1301
src_sum=2d2c1301
set_mmc_para,sdly 50M 0
set_mmc_para,sdly 25M 0
Succeed in loading uboot from sdmmc flash.
Ready to disable icache.
Jump to secend Boot.
SUNXI_NORMAL_MODE   
[      0.290]e mode

U-Boot 2011.09-rc1-00000-g445b952 (Mar 28 2017 - 10:59:46) Allwinner Technology

[      0.298]version: 1.1.0
[      0.301]uboot commit : 445b95289941113f1e767532e746774e063a30f3
 
normal mode
[      0.312]pmbus:   ready
not set main pmu id
axp_probe error
gpio value=0x20000
[      0.350]PMU: pll1 1008 Mhz,PLL6=600 Mhz
AXI=336 Mhz,AHB=200 Mhz, APB1=100 Mhz
sid read already
fel key new mode
run key detect
no key found
0x32
set next system status
reset cpu
HELLO! BOOT0 is starting!
boot0 version : 4.0.0
boot0 commit : 445b95289941113f1e767532e746774e063a30f3
 
fel_flag = 0x5aa5a55a
rtc[0] value = 0x00000000
rtc[1] value = 0x00000000
rtc[2] value = 0x5aa5a55a
rtc[3] value = 0x00000000
rtc[4] value = 0x00000000
rtc[5] value = 0x00000000
rtc[6] value = 0x00000000
rtc[7] value = 0x00000000
eraly jump fel


On my development PC neither "lsusb" nor "sunxi-fel version" (ERROR: Allwinner USB FEL device not found!) find a new device.

The serial-output from http://linux-sunxi.org/FEL looks quit different. One big difference is that im stuck at boot0 but it should "Jump to Boot1.".

Does anyone have an idea of what is going wrong?

Thanks a lot,

Jimmy Pesto

Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 102 on Mon Oct 08, 2018 12:42 pm

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest