Power & Source of Big Ideas

Thanks for the answear. Sorry I'm late to post. The ethernet driver is MII interface and it should work with the existing drivers according to the available information. Maby it is not found. There are some packets sent and received through this "eth0" according to 'ifconfig' but the inter...
The following Ubuntu images had a working ethernet driver: nanopi-a64_friendlycore-xenial_3.10.65_20180207.img In the following from https://github.com/avafinger , the ethernet did not work: nanopi-a64-server-8GB-kernel-4.4.img nanopi-a64-gsm-support-8GB.img The following with FreeBSD version 12 wor...
I decided to upgrade instead because of the already made other configuration. This lead to the following problems. The Linux version is now upgraded from Ubuntu 16 to 18 with 'do-release-upgrade'. It worked after increasing the FriendlyElec images /boot partition size and by restoring the root parti...
As in https://linuxtv.org/downloads/v4l-dvb-apis/uapi/v4l/dev-capture.html and http://www.tldp.org/HOWTO/html_single/Webcam-HOWTO/#DEV-MANUAL the device file can be installed like mknod video0 c 81 0 Still the following error, the device is not found: # streamer -c /dev/video0 -b 16 -o outfile.jpeg ...
The jumper is now swapped from R6 to R5 as in https://www.friendlyarm.com/index.php?route=product/product&path=78&product_id=155 . It did not help in installing. The device file did not appear by itself, I'm assuming it to be /dev/video0 if this is an automated filesystem. What are the major...
What are the correct drivers to use the DVP-camera CAM500A with the NanoPI A64? The following modules were installed without knowing what they should do. What are the correct camera drivers and the device files? # lsmod Module Size Used by actuator 1424 0 ov5640 34002 0 vfe_v4l2 779480 0 vfe_io 4267...